Eskipazar’da Sorumluluk Konferansı ve Hafızlık Diploma Töneni Yapıldı.
facebook-paylas

Eskipazar’da Sorumluluk Konferansı ve Hafızlık Diploma Töneni Yapıldı.

22.12.2016 Perşembe günü Gençlik Merkezi Salonunda Eskipazar Müftülüğümüzce Karabük Müftüsü Halil BEKTAŞ’ın katılımıyla yapılan Sorumluluklarımız ve Hafızlık Diploma töreni gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Yeni Cami İmam-Hatibi Ahmet ULUS’un yaptığı, Sadeyaka Köyü Cami İmam- Hatibi Abdullah ÜNLÜ’nün Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlayan Programda İlçe Müftümüz Osman DEMİR’in açılış konuşmasında konferansa katılanlara ‘‘Allah’tan ancak alimler haşyet gösterirler’’ ayetini hatırlatarak Allah’a saygı gösteren kimselerin onu tanıyan kimseler olduğunu belirtti. Onu tanıyan kimselerin ona yaklaşmak için ibadet etmeleri gerektiğini hatırlattı. Karabük İl Müftümüz Halil BEKTAŞ ise; insanın mükerrem olarak yaratıldığını ancak birtakım sorumluluklarının bulunduğunu belirterek insanın Allah’a, peygamberine, kendisine, arkadaşlarına, komşularına, çevreye, insanlığa karşı çeşitli sorumluluklarının bulunduğunu ifade etti. İnsanın çok çeşitli nimetlerle bezendiğini bir gözün bile şükrünün ödenmesinin çok önemli olduğunu hatırlatarak gözün kıymetini âma insanlardan örnek vererek anlattığı konferansında gözleri görmeyen bir bayanın kendisine mavi dağlardan bahsedildiğini, denizlerden, yeşilliklerden bahsedildiğini ancak o bayanın ne olurdu bana imkan verilseydi de annemi birkaç saniyelik görebilseydim demesi dinleyicilere duygusal anlar yarattı. Komşularımıza sorumluluklarımızdan bahsettiği programda Ülkemizin komşularının da bulunduğu bu minvalde Halep’te yaşanan drama değinerek faturalı hatlardan 5601 SMS gönderen kimselerin 10 TL bağışta bulunacağını haber verdi. Karabük İlimizden de maddi yardım gönderileceğini bunun için kendilerine gereken yardımın yapılmasını belirtti. Programın sonunda İl Müftümüz Halil BEKTAŞ Hafızlık öğrencilerine diplomalarını verdi. İlçe Müftümüz Osman DEMİR İl Müftümüze hat sanatı yakma el yazması tablo hediyesi sonunda, Eskipazar Belediye Başkan V. Ahmet YURTOĞLU ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris ÖRENBAŞI’nın İl Müftümüz  ve Hafızlık öğrencilerine Türk Bayraklı duvar saati hediye etmesiyle erkeklere yönelik program sona erdi. Bayanlara yönelik program ise Hafız öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuma ve İlahi söylemelerinin ardından Kız Kur’an Kursu Öğreticileri, Hafızlık öğrencilerine hediyelerini vermesiyle program sona erdi.

FOTOĞRAFLAR